Knutselen,  Thema Kleur & Vorm,  Thuisactiviteiten,  Zomer

Creabea met strijkkralen.

In ieder huis zijn wel strijkkralen te vinden. En als je ze nog niet hebt. Koop een grote pot bij de Ikea of kleine zakjes bij de Action of speelgoedwinkel. Je kan er zoveel leuke dingen mee maken.

O,ja…. als er weer eens een bak van de tafel valt weet je opeens weer waarom je zo’n hekel hebt aan deze kleine kraaltjes……oeps. Zorg er dus goed voor dat de schaaltjes niet te vol gevuld zijn en veilig op het midden van de tafel blijven staan !

Eens in de zoveel tijd weet mijn dochter de strijkkralen weer te voorschijn te toveren. Naast het maken van mooie patronen heeft ze ontdekt dat ze er ook mooie armbandjes van kan maken.

In de eerste instantie reeg ze gewoon de kralen aan een draad totdat we tot de ontdekking kwamen dat verwarmde kralen ook heel mooi zijn en eenvoudiger te rijgen.

Op koningsdag toverde ze opnieuw de mega-pot te voorschijn en besloten we samen om mooie koningsdag-armbandjes te gaan maken.

koningsdag-armbandjes maken

We begonnen eerst met het sorteren van alle kralen. We kozen voor de kleuren rood, wit, blauw en oranje. Dit was wel even een klusje maar samen ging het redelijk snel.

alle kralen verzamelen !!

Nadat we alle kleuren hadden verzameld begon het volgende klusje. We pakte de bakplaat uit de oven en legde daarop een vel bakpapier. Vervolgens zette we alle kralen 1 voor 1 op het papier. (let erop dat ze niet te dicht bij elkaar staan en dat ze rechtop staan.

alle kralen netjes op een rij

Toen de kralen op de bakplaat waren uitgestald deden we de bakplaat circa 1 a 2 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Tip !! Blijf in de buurt zodat je in de gaten kunt houden wanneer ze weer uit de oven moeten.

Als alle kralen gesmolten zijn haal je voorzichtig de plaat uit de oven en laat je de kralen even afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.

Zodra de kralen zijn afgekoeld kan je beginnen met rijgen. Wij gebruikte hiervoor een elastische draad en regen ook een paar letterkralen mee.

tadaaa….. een prachtige koningsdag-armband met naam !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *