Peuterklas,  Winter

Sneeuw maken.

De peuters van mijn peuterklas spelen graag met scheerschuim. Regelmatig spuiten we een bus scheerschuim leeg op tafel en gaan er heerlijk mee aan de slag. Lekker ontdekken, uitsmeren over de tafel, knijpen, klappen, experimenteren en daarna eventueel het spel uitbreiden d.m.v aanbieden van materialen.

Super leuk om te zien hoe ze aan het ontdekken zijn.

Momenteel zijn de boerderij-dieren een grote favoriete toevoeging. Alle dieren spelen uitbundig in de sneeuw. Maar auto’s zijn ook een mooie uitbreiding van het spel.

Door de peuter te laten experimenteren met het materiaal ontdekken ze heel veel. De vingers glijden door het schuim en er ontstaan prachtige creaties. Hierdoor ontwikkeld de peuter al zijn/haar schrijfmotoriek en de fijne motoriek.

Vandaag spoten we weer een bus scheerschuim op tafel. Heel voorzichtig namen de peuter plaats aan tafel en doordat dit een jonge groep peuters was gingen ze uiterst voorzichtig te werk. Eerst 1 vinger daarna nog 1 vinger. Gevolgd door één hele hand en natuurlijk volgende al snel de tweede hand. En het feest ging van start.

Als toevoeging had ik vandaag … geen dieren, geen auto’s. Nee ik had een pak bloem.

Hmmmm…. dat is vreemd. Je zag de peuters denken: wat is die juf nou toch weer van plan.

Verbaasde gezichten bleven kijken en wachten totdat ik vertelde dat ze alles door elkaar mochten doen. Verstop het meel !

De scheerschuim veranderde opeens in een soort foam oftewel … Sneeuw !!! het plakte en het kleefde en niet voor ieder kind een succes maar uiteindelijk hadden we een tafel vol sneeuw en schuim en .. dieren want die konden natuurlijk niet ontbreken.

een geitje in de sneeuw

Hoe maakte we de sneeuw ?

Benodigdheden :

scheerschuim en bloem
Geef ieder kind een hoopje schuim en
strooi hier overheen een beetje bloem
kneden ..
en spelen maar !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *