Uncategorized

Wandelen en beleven…

Op koningsdag trokken ik en mijn gezin er weer eens op uit. Ik had veel gelezen over het belevingspad in Echten en we wilde heel graag deze eens met eigen ogen beleven.

Het Roekenpad/belevenispad in Echten is een korte route van circa 1.5 km en start bij Viso en wat het heel bijzonder maakt is dat er speciaal gedacht is aan kinderen die visueel gehandicapt zijn.

Alle bordjes staat de tekst gewoon geschreven in letters maar ook in braille

We parkerde onze auto aan de Zuidwolderweg in Echten. Hier is een kleine parkeerplaats bij een plattelandswinkel waar je ook een ijsje kunt halen voor of na de wandeling. Maar aan de overzijde van de weg is een grote parkeerplaats en de start van de Route (dit wisten we niet)

Bij de parkeerplaats staat al het eerste informatiebordje van “Loek de Roek”. Loek zal de weg wijzen over het Roekpad in Echten. Eerst moeten we naar het begin van het pad lopen, over de statige oprijlaan naar het landhuis dat nu in gebruik is door Koninklijke Visio Huize Echten.

De wandeling start in het omliggende Kraaienbos, een oud landgoedbos. We krijgen direct al uitleg over wat braille is en je kunt zelf een tekst ontcijferen. Het ontcijferen slaan we voor nu even over en starten de wandeling.

We komen tijdens de wandeling een aantal speeltoestellen tegen. Helaas zijn niet alle speeltoestellen meer toegankelijk en afgezet met rood/wit lint. Maar ondanks dit is het nog steeds een super leuke omgeving om te wandelen en er is nog voldoende om te beleven

Wij lopen verder langs het water naar de opdracht waar je zelf kunt ervaren hoe het is om slechtziend te zijn. Met één hand aan het touw kun je een slingerpad door het bos volgen. “

Op het tweede deel van het Roekpad in Echten lopen we langs de andere kant van het water. Het is echt genieten van zo’n wandeling over een oud landgoed. Grote oude bomen in een mooi bos. We komen nog steeds diverse speeltoestellen tegen en helemaal aan het einde is een speelbos met een picknickplek, een kabelbaan en een klimparcours.

Echten is een klein plaatsje en als je er toch bent, moet je natuurlijk ook even een kijkje nemen bij de Plaggenhut Echten. Deze is te vinden naast de parkeerplaats (zie hierboven bij de inleiding beschreven. Het staat achter het winkeltje)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.