de Boekenkast,  Peuterklas,  sensomotoriek,  Uncategorized

rupsje Nooitgenoeg

Wie kent het lieve kleine rupsje Nooitgenoeg nou niet ?

Rupsje Nooitgenoeg wordt geboren als een hele kleine hongerige rups. Iedere dag eet hij iets lekker maar nooit heeft hij genoeg.

Als hij uiteindelijk toch genoeg heeft gegeten bouwt hij een prachtige cocon en blijft hier 2 weekjes in slapen. Knabbelt vervolgens een gaatje en kruipt als een prachtige vlinder naar buiten.

Op dit moment is dit boek groot favoriet in onze peuterklas. We lezen graag het verhaal en kijken regelmatig naar het filmpje op YouTube maar zingen ook graag dit liedje

Maar naast het lezen, kijken en zingen knutselen we uiteraard ook graag. Hieronder deel ik graag onze activiteiten met jullie.

loose parts

Spelen met loose parts doen we graag. Ik tekende op het papier een lange rups en de peuters leggen vervolgens naar eigen zicht een buik op de lange lijn.

Uiteraard kunnen we ook de moeilijkheidsgraad verhogen of verlagen. Om het moeilijker te maken bood ik een pincet aan om de balletjes te kunnen oppakken en te verplaatsen.

Om het eenvoudiger te maken voor de jongste peuters bood ik ook vlinders aan.

Ook is scheerschuim een fijne aanvulling. Hier kunnen we ook mooie rupsen in tekenen.

Maar niet alleen binnen waren we druk in de weer met Rupsje Nooitgenoeg maar ook buiten. Zo tekende ik het hoofd van de rups en een aantal delen van zijn buik. Vervolgens gingen de peuters verder tekenen. Vervolgens sprongen we van de ene cirkel naar de volgende. We tellen en benoemen (groot en klein)

Wil je ook aan de slag met Rupsje Nooitgenoeg ? dan deel ik graag deze boekentip met je nl het pop-up boek van Rupsje Nooitgenoeg. Het boek is te koop bij de boekenwinkel of online bij uitgeverij Gottmer (klik hier)

En uiteraard is deze super leuke rups ook onmisbaar.

Ik kocht hem een tijdje terug bij de Coop supermarkt tijdens een boekenactie maar mocht je deze actie gemist hebben. Hij is ook nog te koop bij oa. Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *