Sinterklaas

post voor Sinterklaas

Wensjes, tekeningen, brieven.. Sinterklaas geniet van ieder “werkje” dat hij van de kinderen ontvangt.

Voorgaande jaren schreef ik meestal met mijn peuterklas in de dagen voor de aankomst een brief naar Sinterklaas met het verzoek om ons ook een bezoekje te brengen. En natuurlijk ontbrak een mooie tekening niet.

Als de brief klaar was brachten we hem samen naar de brievenbus en begon het wachten.

Maar… binnen 14 dgn kwam postbode op bezoek met een prachtige brief van Sinterklaas. Hoe leuk is dat ?

De postpiet woont tijdens zijn verblijf in ons land aan de Sinterklaashof 1, 5670 NS in Nuenen. Volgens ’Pedro’ is het wel belangrijk dat de schrijvers een antwoordpostzegel meesturen.

„Anders wordt het wel heel erg duur voor de sint om iedereen antwoord te geven.”

Post die na 5 december aankomt wordt niet meer beantwoord.

„Dan is de sint naar huis.” Bij de stichting Sinterklaashof in Nuenen werken ruim honderd vrijwilligers die jaarlijks de brieven van de kinderen beantwoorden.

In 1995 ben ik gestart als juf van een peuterklas. Inmiddels zijn er bijna geen gewone peuterklassen meer te vinden doordat de peuterspeelzalen zijn omgevormd naar een voorschool. Sinds 3 jaar ben ik juf van een voorschool. Een voorschool waar we ons momenteel aan het specialiseren zijn in een natuurlijke en avontuurlijke voorschool. We genieten lekker veel van de buitenlucht en halen veel buiten naar binnen. Naast dat ik juf ben ben ik ook moeder van een zoon en dochter. Ik ben dol op peuterboeken, fotografie, gezelligheid en gaan we er gaan samen als gezin erop uit. Vaak mag onze trouwe viervoeter dan ook mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *