Sinterklaas

het Sinterklaashuis.

Sinterklaas is weer in het land ! Het is altijd een beetje spannend of de reis ieder jaar weer goed verloopt. Is Sinterklaas wel aan boord, zijn alle cadeautjes, pepernoten, chocolade letters mee en zijn ze allemaal goed ingepakt, zijn alle pieten gehoorzaam & is Americo goed uitgerust ?

Oja, Americo is met pensioen, Welkom Ozosnel. We hopen dat je goed uitgerust bent en geniet van je tijd in Nederland.

Maar we hebben het allemaal kunnen zien, Sint heeft weer voet op Nederlandse bodem gezet. Dit keer kwam hij met de stoomtrein ipv de stoomboot en uiteindelijk kwam alles weer op zijn pootjes terecht.

Na zo’n lange reis en aankomende drukke werkdagen is het natuurlijk van groot belang voor Sinterklaas en Pieten en uiteraard Americo om goed uit te rusten. Gelukkig heeft Sinterklaas in Nederland div logeeradressen.

Door het hele land verspreid staan prachtige Sinterklaashuizen en in Helmond zelfs een Sinterklaaskasteel. Veel van deze huizen kunnen door kinderen bezocht worden.

Het Sinterklaaskasteel in Helmond lijkt mij prachtig om te bezoeken met kinderen. Maar helaas is het voor ons niet om de hoek en vliegen de entreekaarten weg.

In het zuiderzeemuseum is zelfs een heel pietendorp te vinden en je mag zelfs een kijkje nemen op de echte pakjesboot 12 ! Hoe leuk is dat !!

Ik denk dat er in iedere plaats, stad tegenwoordig wel een leuk Sinterklaashuis of werkplaats te vinden is die je kan bezoeken.

Totslot nog 1 tip ! Deze kreeg ik via een collegajuf en wel hem graag met jullie delen. Het Sinterklaashuis in Hoogeveen. http://www.sinterklaasvanhoogeveen.nl/

Thuis ben ik ondertussen begonnen met het maken van een pietenhuis voor de peuterklas. Hierover vertel ik jullie de volgende keer meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *