Peuterklas,  Thuisactiviteiten

…kriebelbeestjes…

Speciaal voor mijn peutergroep ben ik aan de slag gegaan om voor hun allerlei leuke doe-aktiviteiten te bedenken en te delen.

Vandaag schijnt het zonnetje dus we kunnen heerlijk gaan genieten in eigen tuin en ondertussen op zoek te gaan naar kriebelbeestjes en insecten.

Kriebelbeestjes en insecten verstoppen zich soms heel erg goed. Weet je waar je ze kunt vinden ? Als je op je knieën in het gras gaat speuren kom je ze vast wel tegen. Of nog beter als je een oude boomstronk opzij duwt kun je ze niet missen.

Zoek je mee ? Enne… deel je een foto van je zoektocht met ons ? Dit mag op mijn de Facebookpagina Juf Miranda.

Als je een kriebelbeestje hebt gevonden kan je hem natuurlijk even bewaren in een mooi insectenpotje.

Een insecten-potje maak je eenvoudig zelf. Hiervoor heb je een glazen potje nodig. In de deksel timmer je met een hamer en spijker een aantal gaatjes. Want een beetje zuurstof vindt je kriebelbeestje ook wel fijn. Enne vergeet je niet om een takje en wat gras, bloemetjes en kleine steentjes toe te voegen ? (na je speurtocht laat je ze uiteraard weer lekker vrij)

deze kleine insecten-potjes zijn oa. te koop bij de Hema ( 2 euro p/st)

Aktiviteiten:

  • bekijk je insect. Hoeveel pootjes heeft hij ? hoeveel strepen, stippen, welke kleur ?
  • op de website van oa bodemdieren, meneer Spoor , vindt je leuke zoekkaarten
  • Kriebelbeestjes zoals de pissebed of de duizendpoot maar ook spinnen en lieveheersbeestjes kriebelen lekker als je ze over je hand lopen. Durf jij dat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.