Persoonlijk

een nieuw gezinslid

We duiken even een stukje terug in de geschiedenis.

September 2022 zagen we een berichtje op Facebook voorbij komen van een Golden Retriever pup die op zoek was naar een gouden mandje.

In Juli hebben we helaas afscheid moeten nemen van onze trouwe bes Famke. 18 jaar oud en toen was het klaar voor haar. We voelde wel ons gezegend met Bo. Zij vulde de leegte van Famke een beetje op. Maar jeetje was een gemis, vooral voor Bo.

Zoals gezegd kwam er in september een berichtje zoals zo vele op Facebook voorbij van een pup op zoek naar een gouden mand. En meestal lees ik en swip verder maar deze keer niet. Deze pup bleef in mijn hoofd hangen. Nog eens lezen, nog eens de foto’s bekijken. Willen we een 2e? willen er een 2e grote hond erbij ?

Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en een mail te sturen voor meer informatie en ondertussen deelde ik ook informatie over ons gezin en daarna kwam er een app van mijn partner. Hij had het bericht op Facebook ook gelezen en mij erin getagd en zonder dat ik het wist ook een mail gestuurd.

Jeetje… wat hebben we gedaan ? Wat gaan we doen ? We waren niet op zoek…

En toen kwam daar een mailtje. We werden uitgenodigd om te komen kennismaken met Balou en het gezin waar ze verbleef. Ze woont nl nog bij de fokker. Balou zou een hulphond worden maar door een probleempje met haar hart lukt dit helaas niet en daardoor mag ze naar een gezin die haar een gouden mand kunnen bieden.

Heel nuchter stonden we nog in dit geheel totdat mensen om ons heen zeiden: zorg maar dat je de boel op orde hebt want ze komt met jullie mee naar huis.

En wij… Nee, we gaan alleen kennismaken.

Zo’n vaart zou het toch niet lopen ?

Maar Balou zat al in ons hart. Zou het echt ? Rijden we zaterdag huiswaarts vanuit Brabant naar Groningen met 2 Goldens ?

We onderhielden contact met de fokker en ja als er een klik was mocht ze met ons mee. Oké, dan moeten we dus toch echt gaan voorbereiden. Hup naar de winkel. Een nieuwe riem, halsband, kleed, speeltje voerbak, hondenpenning en verheugen op het gene dat komen gaat.

Zaterdag 18 september reizen we af naar Brabant. Onze ontmoeting met Balou was leuk, ontspannen. Bo en Balou negeerde elkaar en gingen fijn spelen met de andere aanwezige honden (oa. moeder van Balou) en ondertussen gingen wij in gesprek. En na een uurtje of 2 reden we huiswaarts met een pup !

Lieve Balou, Wij waren niet op zoek naar jou maar jou waarschijnlijk wel naar ons. Jij kwam op ons pad met je gouden hart.

Je bent echt onmisbaar vanaf dag 1. Ondeugend, ondernemend, geliefd, …. samen gaan we hopelijk nog heel lang hele mooie avonturen beleven.

Balou Februari 2024

Balou & Bo hebben samen ook een Instagram waar zij al hun avonturen delen. Je vindt ze op golden_retriever_bo_en_balou_

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.