Persoonlijk,  Thuisactiviteiten

De jacht op het paasei

Gisteren deelde ik een foto op instagram van een momentje dat mijn kinderen bezig waren met sommen maken. (op verzoek van van de kinderen zelf)

Naar aanleiding van die foto kreeg ik best veel vragen over het spel dus hier volgt een blog mbt het spel.

Aangezien de oudste inmiddels al een weekje thuis zit begint hij toch enigszins wat schoolwerk te missen. Daarop besloot ik eens op zoek te gaan naar materialen om het rekenen iets leuker te maken. Ik vond in de kast een nieuwe verpakking vuleieren (te koop bij Blokker, Action, Hema ed).

Werkbeschrijving
  1. Ik maakte paaseieren met daarop cijfers. Voor ieder kind 1 kleur.
  2. De eieren knipte ik uit
  3. Vulde vervolgens een ei met 4 cijfer-eitjes. (2 eieren per kleur. dus bijv 2x groen en 2x oranje)
Het spel.

Stuur de kinderen de woonkamer uit en verstop de eieren. Nadat de alle eieren verstopt zijn komen de kinderen terug en krijgen zij een vel papier waar zij de sommen op kunnen schrijven.

Vervolgens kan de jacht op de eieren beginnen.

Opdracht: Zoek het ei en los de som op. Het kind pak zijn/haar kleur eitjes uit het gevonden ei en maakt een keer, plus, min of deelsom met de gevonden cijfers. Spreek vooraf af of het om een keer, deel, min of plus soms gaat. Laat het antwoord controleren. Is het goed ga je op zoek naar het volgende ei.

variant: ipv cijfers kan je natuurlijk ook sommen in het ei stoppen.

Spelsuggestie: Je kan de eieren natuurlijk ook vullen met allerlei andere leuke opdrachten. (zoek-opdrachten, doe-opdrachten, …. )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *