eropuit,  op avontuur,  Persoonlijk

wandelen en beleven

Onlangs bezochten wij het belevenispad in Hoogersmilde.

Op een zonnige zaterdagmiddag besloten we te gaan wandelen over het belevingspad in Hoogersmilde. Het was even zoeken om het startpunt te vinden. Maar na enig speurwerk en een wandeling over camping De Reeënwissel kwamen we aan bij het startpunt.

Belevingspad Hoogersmilde is een uniek belevingspad dat zich voornamelijk richt op kinderen van 4 tot 12 jaar. De tocht van ca. 2,5 km voert je door een prachtig stuk bosgebied en laat je genieten van cultuur en natuur. Water oppompen, klauteren, genieten zijn belangrijke ingrediënten van dit pad.

De route loopt door het Nationaal park Drents Friese wold dat met 6000Ha een van de grootste aaneengesloten bosgebieden van Nederland is. De belevenisroute is 2,5 Km lang en je loopt door het bos, over de heide en langs de heuveltjes van Hoogersmilde. Op de route zijn tien leuke belevingsobjecten geplaatst.

de wandeling.

Wij starten bij het startpunt op de camping en hier staat/ligt meteen het 1e object nl. een groot vliegtuig. Deze wordt ook meteen uitvoerig beklommen en bekeken door de kinderen. Het vliegtuig is een replica van een Spitfire. Dit onderdeel van het belevingspad refereert naar het Duitse afleidingsvliegveld dat in WO 2 op de Oude Willem is gebouwd door dwangarbeiders uit de Regio.

Als we ons pad vervolgen komen we langs een slangenkuil … best wel spannend !!! We speuren hier even naar slangen maar deze laten zich meestal pas in de zomer zien dus we zien er geen 1.

…slangenkuil….

We wandelen verder door het bos. De kinderen klimmen en klauteren via boomstronken en klauterobjecten.

Sporenpad
….sporenpad….

Ondertussen komen we speurpaaltjes tegen. Van wie zouden deze pootafdrukken zijn ? We zien 10 van deze paaltjes. Helaas hebben we geen pen en papier bij ons om de antwoorden te noteren. Aan de eind van de route komen we nl bij een punt waar alle antwoorden worden gegeven. Dus een tip: Neem pen en papier mee !!

Als we de route verder vervolgen komen we nog allelei leuke belevenisobjecten tegen en we ervaren ze allemaal !!!

wat vonden wij van deze route ?

Wij vonden het een super leuke actieve wandelroute. De route is zeer geschikt voor kinderen die zelf meewandelen want door het bospad is het rijden met een buggy/ wandelwagen hier lastig. Onderweg zijn er veel informatie-punten die verwijzen naar onderdelen uit de tweede wereldoorlog (interessant voor ouders en kinderen die dit leuk vinden) en voor kinderen zijn er voldoende klim, klauter en belevingsmomenten.

….het keienpad…

Omdat de start van de route op camping de Reeënwissel ligt is er horeca aanwezig en toiletten. (door de Corona-maatregelen is/was de Horeca geopend maar de toiletten helaas gesloten)

Wil je ook graag hier wandelen ? het startpunt vindt je hier : Bosweg 27a, 9423 TA Hoogersmilde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *