eropuit,  op avontuur,  Persoonlijk

Sabeltandtijgerspoor

Zoals jullie hier op mijn blog al hebben kunnen lezen trek ik er regelmatig met mijn gezin erop uit. Tijdens de afgelopen periode kozen we ervoor om iedere zondag een wandelroute te lopen die zeer geschikt is voor kinderen en evt hond.

Onlangs liepen we de Sabeltandtijgerspoor in de prachtige Drentse bossen van Exloo.

Het Sabeltandtijgerspoor start bij de parkeerplaats van het openluchtzwembad de Leewal en is een speelroute voor kinderen vanaf circa 3-4 jaar. De route is 2,5 kilometer lang en onderweg slinger je door het bos, over heuvels, over omgevallen bomen. Je slingert, klautert, zwiept, beleeft en ervaart heel veel!

Zoals je leest een super leuke route voor kinderen en papa’s en mama’s die goed kunnen wandelen, klimmen, springen en rennen. De paden zijn nl niet toegankelijk voor wandelwagens en of rollaters/rolstoelen.

Op een zonnige zondagmiddag besloten wij deze route te gaan lopen. We parkeren onze auto bij het openlucht zwembad de Leewal. Hier is een ruime parkeerplaats en de start van de route. Het enige nadeel hiervan vonden wij dat we een weg moesten oversteken waar auto’s best behoorlijk hard rijden. Onze kinderen liepen enthousiast de wegwijzers te zoeken en doordat je vanuit een bos loopt heb je niet 1..2.3.. in de gaten dat je een weg nadert totdat je de auto’s hoort en ziet.

Eenmaal de weg over beland je weer in een rustige omgeving en wandel je naar het bos waar het spoor echt begint. Hier kan je trouwens ook een App downloaden zodat je tijdens de wandeling puzzels kan maken en opdrachten kan voltooien en natuurlijk de route kan zien en volgen. Als je alle opdrachten goed weet uit te voeren kun je aan de eind van de wandeling een beloning ontvangen. Helaas had onze app er niet zoveel zin in en konden we niet alle opdrachten uitvoeren.

…een screenshot van de app….

Maar ook zonder de app is het een super leuk spoor om te wandelen. We starten nl bij de kabelbaan. De kinderen roetsjen naar beneden en als je als ouder aan de andere kant gaat staan en je gebruikt de app dan kan je kind een wedstrijd aangaan met de Sabeltandtijger. Spannend !!!! … wie gaat er winnen ?

Nadat we een paar keer met de kabelbaan heen en weer zijn geroetst vervolgen we onze route. We wandelen zig zag door het bos. We stappen over omgevallen bomen en gaan op jacht naar de Sabeltandvoetstappen. (af en toe zijn ze een beetje verstopt dus let goed op !!

…volg de voetstappen van de sabeltandtijger…

Tijdens onze wandeling komen we verschillende speeltoestelen tegen. Op de app is trouwens een plattegrond te vinden met de route en alle speel en puzzelonderdelen.

Het is een super leuke route en de kinderen hebben genoten. Aangezien de route maar 2,5 kilometer lang is duurt hij niet te lang. Alhoewel… wij verbleven enkele uren in het bos. Heerlijk overal klimmen, spelen en vooral ontdekken en picknicken.

….hoever spring jij ?….

voor meer informatie klik je hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.