Corona,  eropuit,  Knutselen,  op avontuur,  Persoonlijk

JippieJee..

Spring in het zadel en rij met ons mee !!!!

Onlangs deden wij op een zaterdag een super leuk Corona-proof uitje met onze kinderen.

Na weken thuis zitten en een zonnige weersvoorspelling hadden wij er als gezin zin in om erop uit te gaan. Lekker actief buiten maar ook ontspannen en inspannen in een andere omgeving.

Ik dook het wereldwijde web weer eens op en ging op zoek en vond een super leuk avontuur nl. op auto avontuur.

Op de site las ik dat er 2 verschillende soorten auto-avonturen te beleven waren. Namelijk een diepzee-avontuur en een Wil Western avontuur. In onze woonomgeving konden we deelnemen aan het wild western avontuur. Dus ik schreef ons gezin in voor dit avontuur.

Lets go !

Het concept is eigenlijk heel simpel. Je kiest een van de route’s en vervolgens schijf je je in en daarna … start (bijna) je avontuur. Na de aanmelding ontvang je een mail met een inlogcode. Zodra je op de afgesproken dag en tijdstip en lokatie inlogt start je avontuur en krijg je vervolgens je route te zien via een app op je mobiele telefoon. Tip : zorg dat je telefoon goed opgeladen is !

Nadat wij ons hadden aangemeld bij de start ontvingen wij een tas met foldermateriaal en materialen voor de spelletjes die we onderweg konden gaan spelen en een heerlijke kop thee/koffie. Nadat we de inhoud van de tas hadden bestudeerd en de thee hadden opgedronken was het tijd voor een plaspauze en keerde we terug naar onze auto. En begon ons wild western avontuur !

Hoe werkt zo’n avontuur ?

De Wild West Rit is een reis door Drenthe waarbij wij genoten van de omgeving, de informatie, de weetjes en spelletjes. Onderweg konden we allerlei leuke spelletjes doen vanuit de auto maar ontdekte we de hoogtepunten van Meppel en de Wolden. De puzzelrit heeft een vaste starttijd maar verder kun er de hele dag over doen. Zo is er ruimte om onderweg dingen te bezoeken en te bezichtigen of picknicken , dan is dat mogelijk.

Tip : zet de navigatie van de auto aan tijdens de rit want de app geeft nl alleen de route met straatnamen weer. In combinatie met je navigatie is de route goed te volgen.

kalkovens

Kinderen moeten onderweg ook heel goed opletten omdat ze een extra opdracht krijgen en daarmee zijn leuke prijzen te winnen.

Onze ervaring

Wij hebben enorm genoten van de puzzeltocht. Het is een echte puzzeltocht voor jong en oud. Onze zoon van 11 en dochter van 9 moesten onderweg goed opletten want op de route waren paarden en cowboy-hoeden verstopt. Aan de eind van de route moesten we alles optellen en konden ze meedoen aan een prijsvraag. Maar ook onderweg hielpen ze goed mee met de navigatie en beantwoorden van vragen. Sommige vragen waren wel lastig maar dat vonden papa en mama helemaal niet erg. Zo konden wij ook nog een bijdrage leveren.

links op de bomen zie je oa de opdrachten die je vanuit de auto kan doen.

De route kent een aantal leuke stopplekken met een opdracht maar ook ruimte voor een picknick of een wandeling. Zo bezochten wij oa het bezoekerscentrum Dwingerveld (aanrader), de Drentse Koe maar ook super leuke dorpjes.

Jammer vonden wij dat we achteraf niet meer in de app de allerlei leuke tips en informatie konden terug lezen die tijdens de rit werd beschreven. Er worden nl naast de route ook leuke weetjes over de omgeving in de app verteld. Maar doordat we zo bezig waren met de route lazen we de tips maar sloegen de informatie niet helemaal goed op…oeps…..

Maar al met al was het een groot succes. Wij hebben ervan genoten en kijken uit naar een nieuw avontuur !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *