de Boekenkast,  Herfst

Nieuwe laarzen

Voorlezen is mijn grootste juffenhobby. Ik hou ervan om heerlijk met een stel peuters op de bank te ploffen en vervolgens boek na boek te verslinden.

Thuis heb ik een echte juffenbibliotheek want voor ieder thema heb ik denk ik wel een aantal passende voorleesverhalen.

Het boek nieuwe Laarzen van Guido Genechten is momenteel een groot favoriet en dat komt vast door al die regendruppeltjes buiten.

Jan heeft prachtig mooie rode super laarzen gekregen. Althans, hij vindt het super laarzen.

Wat kan hij er heel veel mee doen! Hij kan ermee klimmen, rennen, springen, op één been staan… en dat allemaal met zijn nieuwe laarzen.

Dit boek is een actief voorleesboek want terwijl we lezen over de bewegingen van Jan demonstreren de peuters graag dat zij het ook kunnen. Vol enthousiasme lezen we bladzijde na bladzijde en is het boek uit… dat beginnen we gewoon weer opnieuw.

En weet je wat nog leuker is ? Lekker met je eigen mooie nieuwe laarzen alle bewegingen samen met Jan te maken midden in de klas.

Het boek is geschreven door Guido Genechten, geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en te koop bij de Boekhandel.

In 1995 ben ik gestart als juf van een peuterklas. Inmiddels zijn er bijna geen gewone peuterklassen meer te vinden doordat de peuterspeelzalen zijn omgevormd naar een voorschool. Sinds 3 jaar ben ik juf van een voorschool. Een voorschool waar we ons momenteel aan het specialiseren zijn in een natuurlijke en avontuurlijke voorschool. We genieten lekker veel van de buitenlucht en halen veel buiten naar binnen. Naast dat ik juf ben ben ik ook moeder van een zoon en dochter. Ik ben dol op peuterboeken, fotografie, gezelligheid en gaan we er gaan samen als gezin erop uit. Vaak mag onze trouwe viervoeter dan ook mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *