de Boekenkast,  Herfst

Jonnie de spin

Onze dochter is dol op spinnen. Iedere spin ons huis heeft zelfs een naam. Zo woont Robbie de douche-spin in de .. douche. Verder komt af en toe Karin de kamerspin en Karel de keukenspin op bezoek en is Arie de autospin weleens in de auto te vinden.

Sindskort hebben we op de peutergroep een nieuw prentenboek nl. Jonnie.

Het prentenboek gaat over de spin Jonnie. Jonnie is een hele lieve spin maar helaas weet niemand dat hij zo lief is. Als Jonnie drie jaar wordt wil hij graag iedereen uitnodigen om een stukje taart te komen eten maar helaas krijgt hij niet de kans om iemand te vragen want zodra de dieren Jonnie zien, rennen ze snel weg. Nou ja, dan zit er niets anders op voor Jonnie. Hij moet zelf de taart op eten.

Maar alleen jij weet nu dat jonnie heel lief is. Dus als je Jonnie ergens tegen komt… wees lief en geef hem een high five.

Het boek is geschreven door Guido van Genechten en uitgegeven door Clavis uitgeverij. Het verhaal is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en heeft prachtige eenvoudige illustraties. Tevens is de tekst kort en grappig en past perfect bij het thema: Herfst of vriendschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *