diy,  Herfst

Herfst! ‘Ritsel, ritsel herfstblad’ (deel 2)

In mijn vorige blog schreef ik al hoe mooi en bijzonder de herfst eigenlijk is. De herfst biedt zoveel leuke knutselactiviteiten met zijn mooie materialen.

Tijdens de herfstvakantie bezocht ik samen met mijn kinderen het bos en tijdens onze wandeling werden er heel veel verzameld.

Thuis aangekomen belande alles op een grote hoop. Zo zonde!! Ik dook Pinterest op vond deze leuke knutsel.

En we gingen aan de slag :

  • Verzamelen alle materialen: groot herfstblad met mooie nerf, deegroller, en luchtdrogende boetseerklei (bijv. Creall), een ballon, boetseerspatel of mesje en leg ze klaar.
…bijna alle benodigdheden op een rij…
  • Neem een flink stuk klei en rol het gelijkmatig plat met een deegroller.
..eerst natuurlijk de klei plat rollen zonder herfstblad en daarna pas met herfstblad…
  • Leg het blad erop en rol er een aantal keren met de roller erover heen
  • Snij vervolgens met een boetseerspatel of mesje de vorm van het blad uit. Haal de overtollige klei weg.
  • Haal voorzichtig het blad van de klei.
…de prachtige nerven komen te voorschijn…
  • Leg het blad van klei vervolgens op een ballon om te drogen. Afhankelijk van je klei duurt het drogen 24u of langer.
  • Doordat het blad op een ballon ligt krijgt het de vorm van een schaaltje/kom. Je kan hem natuurlijk ook liggend laten drogen.
…en nu … wachten totdat de klei hard is….
  • Zodra het blad klaar is met drogen (dus hard is) kun je het blad evt verven met acrylverf.  Metallic kleurtjes, zoete kleurtjes of juist felle vrolijke kleuren.
..ons mooie herfstblad met prachtige nerven…

Tip.

Het is natuurlijk ook super leuk om lekker te experimenteren met klei en alle herfstspullen. Je kan bijv. mooie afdrukken maken in de klei. En de mooiste bijv bewaren door ze te laten drogen.

In 1995 ben ik gestart als juf van een peuterklas. Inmiddels zijn er bijna geen gewone peuterklassen meer te vinden doordat de peuterspeelzalen zijn omgevormd naar een voorschool. Sinds 3 jaar ben ik juf van een voorschool. Een voorschool waar we ons momenteel aan het specialiseren zijn in een natuurlijke en avontuurlijke voorschool. We genieten lekker veel van de buitenlucht en halen veel buiten naar binnen. Naast dat ik juf ben ben ik ook moeder van een zoon en dochter. Ik ben dol op peuterboeken, fotografie, gezelligheid en gaan we er gaan samen als gezin erop uit. Vaak mag onze trouwe viervoeter dan ook mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *