Herfst

Herfst! ‘Ritsel, ritsel herfstblad’ (deel 1)

De Herfst is voor kinderen een prachtig seizoen, er valt zoveel te te beleven. De natuur verandert zichtbaar. De bomen en struiken worden kaal, er liggen bladeren in de tuin en op de stoepen en straten.

Peuters/kinderen zijn erg gericht op wat ze zien, horen, ruiken, voelen en proeven. En in dit seizoen kunnen we dit volop doen. Buiten kunnen we heerlijk genieten tijdens een herfstwandeling. Kijken naar de bomen die hun blad verliezen, paddenstoelen in het gras, spelen met de bladeren ed.

Maar het wandelen is ook super leuk tijdens een regenbui, voel de regen en de wind. Lekker stampen met je laarzen in een regenplas.

Maar wat een peuter ook leuk vindt is natuurlijk het speuren naar de prachtige herfstschatten zoals verschillende bladeren, eikels, noten en kastanjes. Deze mooie schatten kunnen we gebruiken voor een mooie herfstknutsels maar ook om gewoon lekker mee te spelen. Want hoe leuk is het om te rollen met kastanjes of om ermee te “koken” in de huishoek.

Spelen met de herfstschatten vraagt veel fantasie en creativiteit van een kind. Wat een kastanje is in het ene spel gewoon een kastanje maar kan opeens een aardappel zijn of een bal of … Maar er kan ook mee gebouwd en gesorteerd worden. Of pak een grote schaal met kastanjes en een weegschaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.