eropuit,  Persoonlijk

……Zweef je mee?

Mijn zoon is dol op alles wat met de wereld te maken heeft. Op zijn kamer zijn atlassen, wereldkaarten, wereldbol en weetjes-boeken te vinden.

Maar niet alleen de wereld is interessant ook alles erom heen. Sinds de spaaractie van Albert Heijn ism Andre Kuipers is ook de ruimte reuze interessant. Het verzamelboek wordt bijna dagelijks bekeken maar ook de boeken van Andre het astronautje worden zeer regelmatig gelezen.

Zondag 8 maart had ik een verrassing voor hem want wij bezochten samen de gave theatervoorstelling Space Academy live van Andre de Kuiper (de astronaut) en Sander Koenen (journalist)

Bij Space Academy Live komt de wereld van de ruimtevaart écht tot leven. Met de mooiste videobeelden en live experimenten ben jij voor even astronaut. Je ontdekt hoe een raketlancering voelt. Hoe hoog je kunt springen op de maan. Hoe het is om de hele dag te zweven. En of dat hier op aarde ook kan.
Riemen vast en aftellen maar. Na de lancering reis je sneller dan het licht naar de verste uithoeken van het heelal. Langs sterren en planeten, nevels en kometen. Want in de ruimte valt waanzinnig veel te ontdekken. Onderweg duik je in de toekomst. Ga jij ooit wonen op Mars? Bestaat buitenaards leven? En hoe gaat het in de toekomst verder met onze eigen planeet, de aarde
. (bron)

We arriveerde op tijd bij Martiniplaza dus hadden voldoende tijd om rustig rond te kijken bij de aanwezige verkoopstand. Het prentenboek van Andre het astronautje is al langere tijd in ons bezit net als de Andre astronautje pop met dank aan de spaaractie destijds bij Albert Heijn maar nu zijn we ook in het bezit van een prachtig T-shirt en het boek : Heb je ook Wifi in de ruimte ?

heb je ook Wifi in de ruimte ?

In dit boek staan 101 kindervragen aan astronaut André Kuipers
Grappige, slimme maar brutale vragen ! Journalist en schrijver Sander Koenen verzamelde 101 vragen en astronaut Andre Kuipers schreef de antwoorden bij dit boek. Een super leuk boek met allerlei weetjes over de ruimte en de ruimtevaart.

De theatershow

Nadat we onze aanwinsten hadden gekocht gingen we op zoek naar onze zitplaats in de zaal. Na een kleine speurtocht vonden we onze stoel en namen we plaats. De hele zaal zat vol jongens en heel veel meisjes viel ons op.

10 Minuten voordat de show van start gaat begint de countdown. Via een groot beeldscherm telt de tijd af naar nul en ondertussen verschenen er vragen over de ruimtevaart en de ruimte op het scherm.

Na circa 9 minuten begon de officiële countdown die je ook altijd bij een lancering ziet. Je voelt de spanning stijgen. Echt een bijzondere gewaarwording.

Als eerste kwam Sander Koenen op het podium. Hij gaf tips, uitleg en vertelde wat wij oa.konden verwachten van de show maar ook wat zij van ons verwachten. Het is nl. een interactieve show. En dat hebben we geweten. Het was niet even lekker stil zitten op je stoel en genieten van de verhalen. Nee we mochten ook lekker actief meedoen. Enne foto’s maken of video’s is verboden. (Helaas)

Andre Kuipers en Sander Koenen namen ons echt mee op reis. Eerst maakte we kennis met de voorbereidingen, daarna volgde de lancering, het verblijf in het ruimtestation en uiteindelijk natuurlijk de terugkeer naar aarde.

Het was een super gave beleving en ik raad ook iedereen aan om deze show te bezoeken. (de speellijst vindt je hier). Andre en Sander spelen in op de kinderen. Het publiek wordt goed betrokken bij de show. Hele leuke spelelementen komen naar voren waardoor er heel veel informatie spelenderwijs wordt doorgegeven zowel voor de kinderen als voor de ouders.

Aan het eind van de show beantwoord Andre Kuipers vragen van Kinderen uit het publiek. Maar er is ook een mogelijkheid om André Kuipers na afloop van de show persoonlijk ontmoeten en hem een vraag stellen. Je kan nl. meedoen aan de de Space Academy vragenactie en win een exclusieve meet & greet! 
Iedereen die naar de voorstelling Space Academy gaat, kan meedoen. Neem hiervoor een kijkje op de website.

Bij ons theater werd gevraagd om je leukste, spannendste of slimste vraag over onze planeet aarde in te zenden en uit alle inzendingen kozen zij vijf winnaars die samen met hun gezelschap André Kuipers na afloop van de show persoonlijk mogen ontmoeten.

Ook onze zoon had natuurlijk de nodig vragen bedacht en verzameld. De avond voor de sluitingsdatum stuurde wij onze vragen in en … Hoera !!! we werden uit de vele inzendingen uitgeloot en mochten Andre Kuipers persoonlijk ontmoeten. Hoe gaaf is dat !!

Gewapend met de vragenlijst en camera zaten wij na afloop geduldig te wachten totdat we gehaald werden voor de Meet & Greet. Samen met nog 4 andere kinderen en hun ouders ontmoette we Andre en Sander en hadden we ruim de tijd om onze vragen te stellen, foto’s te maken en om ons boek te laten signeren.

Uiteraard kregen we ook antwoord op onze vraag :

  • Hoe komt het dat je zoveel weet over de ruimte. Door oa. heel veel te lezen en heel veel documentaires te kijken.
  • Zou ik ook ruimtevaarder kunnen worden ? Als je goed je best doet met rekenen ed maak je natuurlijk een grote kans. En je kansen worden steeds groter want Nederland bouwt mee aan het volgende ruimtestation. Wij maken nl de zonnepanelen.

Dit was echt de kers op onze taart. Wat een fijne man is Andre Kuipers. Alle tijd en aandacht voor ieder kind en alle vragen.

Wij hebben echt genoten van deze voorstelling en hopen op een herhaling met nog meer nieuwe informatie.

informatie over de theatershow vindt je trouwens op de officiële website : Space academy live en op de officiele website van Andre Kuipers.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.