diy,  Peuterklas

Oud en nieuw…..

Nog een paar dagen en een nieuw jaar gaat van start.

Om na de kerstvakantie met de kinderen in de groep nog even na te praten over de afgelopen feestdagen is het super leuk en gezellig om samen te toasten op het nieuwe jaar onder genot van een glaasje kindercampagne en een mini oliebol of een heerlijk rolletje met slagroom of zelf nog met een beetje vuurwerk (sterretjes of een confetti-kanon/ party propper)

Maar het is natuurlijk ook super leuk om vuurwerk te knutselen.

Het leukste idee wat ik al een aantal keren heb gebruikt is het stempelen met een wc-rol.

Maar nu heb ik een ander leuk idee nl zout verven. Hiervoor heb je zout nodig, waterverf, lijm en een vel papier/karton.

Maak eerst met lijm mooie sterren, strepen, stippen. Strooi daarover heen zout. Het zout kan je daarna kleuren met een druppeltje waterverf. Het zout zuigt het verf op en zo onstaat er prachtig vuurwerk.

maak mooie figuren met lijm
strooi voldoende (keuken)zout over het figuur en schud het overtollige zout eraf.
voeg druppeltjes waterverf toe aan het zout en er ontstaat een mooie kleur”explosie”.

In 1995 ben ik gestart als juf van een peuterklas. Inmiddels zijn er bijna geen gewone peuterklassen meer te vinden doordat de peuterspeelzalen zijn omgevormd naar een voorschool. Sinds 3 jaar ben ik juf van een voorschool. Een voorschool waar we ons momenteel aan het specialiseren zijn in een natuurlijke en avontuurlijke voorschool. We genieten lekker veel van de buitenlucht en halen veel buiten naar binnen. Naast dat ik juf ben ben ik ook moeder van een zoon en dochter. Ik ben dol op peuterboeken, fotografie, gezelligheid en gaan we er gaan samen als gezin erop uit. Vaak mag onze trouwe viervoeter dan ook mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *