Diy thema's,  Sinterklaas

Het pietenhuis.

Ik hou van de Sinterklaasperiode. In huis gaan de kaarsjes weer aan en ondertussen genieten we van een warme kop koffie, thee of chocolademelk en de gezelligheid.

Op de peutergroep is het ondertussen een gezellige drukte. De pietenmutsen gaan van hoofd naar hoofd. Vele cadeautjes ingepakt en vooral ook weer uitgepakt.

En natuurlijk gaan we samen gezellig voorlezen, liedjes zingen en knutselen. Maar het is ook super fijn om heerlijk te kunnen spelen, vooral een heerlijk rollenspel.

Naast de verkleedkleding hebben we nu ook een pietenhuis op de groep. En eigenlijk is het huis niet meer alleen. Er vaart een boot, er is water gemaakt, maar ook een weiland voor het paard.

Hoe heet het paard eigenlijk. Oja, roept een peuter ik weet het weer !! Het is autosnel !!! Ik vermoed dat hij 0zosnel bedoelt.

Fantasie en creativiteit komen volop aan bod.

Het pietenhuis in onze klas is een houten pakhuis dat ik via Marktplaats op de kop heb getikt en met een paar kleine aanpassingen omgetoverd in een pietenhuis of Sinterklaashuis ? Nou ja.. het is een huis voor pieten en Sinterklaas.

De vlaggenlijn heb ik gemaakt met een stuk rood-wit touw. Aan het touw heb ik vervolgens kleine stukjes stof (in vlagvorm) bevestigd. Naast de vlaggenlijn heb ik ook 2 “grote” vlaggen gemaakt en bevestigd aan het raam met een beetje lijm uit een lijmpistool. (lijm is met een scherp mesje weer makkelijk van het hout te verwijderen na het gebruik) en klaar is het huis !!

Van houten blokken hebben we cadeautjes gemaakt met hier en daar grote lussen aan de cadeau’s zodat ze ook echt opgetakeld kunnen worden.

Wauw… wat kunnen we hier heerlijk mee-spelen.

Het volgende project zijn nog een aantal pieten want de huidige pieten dragen wel de naam Piet maar zijn helaas niet een echte piet. Ze missen allemaal hun mooie barret met veer. Dus deze juf gaat nog even aan de knutsel.

De gebruikte materialen voor het pietenhuis zijn : vilt, rood-wit touw (Action), houten kralen (Action/Wibra), lijmpistool en patronen (Bouwmarkt), Veren voor de pietenmuts (Hema), Naturel stof voor de vlaggen (Wibra), Peg doll (Wibra), div kleuren lint (Tuincentrum/Action) en de houten blokken en poppetjes met gekleurde lijfjes waren reeds op de groep aanwezig.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *