Diy Feest.,  Diy thema's,  Feest

Er is er 1 jarig !!

We vieren regelmatig de verjaardag van een jarige peuter op onze groep.

En bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een taart. Helaas hadden we geen mooie feesttaart en moesten we hem regelmatig lenen van een kleuterjuf of kleutermeester omdat we voor onze groep nog geen mooie taart hadden.

Op de groep werken we graag met natuurlijke materialen en eigenlijk wilde we ook een taart van natuurlijke materialen maar hoe ? En is hij dan nog steeds leuk ?

Tijdens de zomervakantie zag ik op internet (volgens mij was het op Pinterest) een super leuke afbeelding voorbij komen en toen kwam daar opeens ook een super leuk idee.

(Bron onbekend helaas)

Na enig speurwerk vond ik de materialen die ik nodig had en ging aan de slag.

Ik kocht:

2 boomschijven in 2 div maten. (groot-klein)
Decoratiemateriaal te koop bij oa. Xenos, Action, ed
Waxinelichtjes
(dit kunnen natuurlijk ook de lampjes met batterij zijn)
Secondenlijm en houtlijm en schroeven

Verdere benodigdheden:

  • Boormachine
  • Gatenboord
  • Beitel
  • Evt schroeven

En in mijn verzameldoos vond ik nog deze lieve kleine bijtjes.

Nadat alle materialen verzameld waren kon ik niet langer wachten en ging aan de slag.

Ik lijmde eerst de twee schijven vast aan elkaar. Als het lijmen niet lukt is het misschien handig/verstandig om een aantal schroeven vanaf de onderzijde erin te bevestigen. Zo weet je zeker dat de schijven aan elkaar vastzitten en zie je aan de bovenzijde niet de lelijke schroeven.

Vervolgens maakte ik het decoratie-lint vast aan de zijkant van de schijf. Ik had zelfklevende lint gekocht bij de Action. Dit bleef perfect met de tape aan de schijf vastplakken. Voor de zekerheid kan je evt een druppeltje secondelijm hier en daar ertussen druppelen.

Nadat het lint was bevestig ging ik verder met het decoreren van de taart. Ik legde eerste de waxinelichtjes erop en daarna de decoratie.

Toen ik tevreden was met de positie van alle elementen plakte ik ze vast met secondelijm met uitzondering van de waxinelichtjes.

De waxinelichtjes tekende ik af op het hout om vervolgens met de gatenboor uit te boren. (Dit voor de veiligheid zodat dat kaarsjes niet (brandend) van de taart kunnen vallen.

Nadat de gaten erin waren geboord ging ik aan de slag met de beitel om het middelste deel eruit te halen zodat de waxinelichtjes erin passen.

En klaar is de taart !!

deze tekst is eerder verschenen op mijn blogsite :https://mamajuf.wordpress.com/2018/09/25/verjaardagstaart/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *