de Nationale voorleesdagen,  Moppereend

toveren voor Moppereend

De nationale voorleesdagen zijn inmiddels van start en het bekroonde prentenboek van dit jaar is : Moppereend.

In de eerste instantie vond ik het boek maar niks. De voorkant van het boek sprak mij helemaal niet aan. Maar toen ik het boek een aantal keren gelezen had begon ik het toch een leuk verhaal te vinden en begon ook mijn knutsel-inspiratie-bron te borrelen.

En nu wil je vast en zeker weten welke leuke activiteiten ik heb bedacht. Nou hier komen ze :

Toveren

Moppereend verzameld al zijn boosheid in een wolkje boven zijn hoofd en aan het eind van het verhaal begint de lucht te verkleuren en verschijnt er regen en een regenboog. Dit bracht mij op een idee.

Bij de Action is een magisch krasblok te koop. (een blok met grote vellen maar ook kleine blokjes met kleine vellen.) De vellen in dit blok zijn zwart gekleurd maar zodra je er met een kraspen overheen gaat krassen verschijnen er allerlei mooie kleuren.

…krasblok is te koop bij Action..

Zo liet ik de peuters zelf een mooie wolk knippen en deze plakte we op een kleurplaat van moppereend. Nadat de wolk was opgeplakt liet ik de peuters de wolk bekrassen. Vol verbazing en verwondering gingen de peuters aan de slag.

…toveren…

Uiteraard kunnen de peuters ook nog de kleurplaat kleuren en zelf mooie regendruppeltjes erbij tekenen.

Voor de aankleding van het lokaal is het natuurlijk ook heel leuk om een regenbooggordijn op te hangen. Dit kan je doen door linten crêpepapier in de kleuren van de regenboog op te hangen. Je gebruikt hiervoor uiteraard de kleuren van de regenboog.

Bij het prentenboek Moppereend zit momenteel een vingerpoppetje van Moppereend maar vindt je deze te klein dan heb ik hier nog een tip om zelf aan de slag te gaan om een grotere versie zelf te maken.

bron Haked.nl
(klik hier voor patroon)

(ik ontving van Haked helaas het bericht dat dit patroon momenteel niet beschikbaar.)

En totslot nog 1 tip. Op You-tube vindt je dit super leuke liedje over moppereend. Een groot succes in onze peuterklas. https://youtu.be/UD2wqDgZrBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *