activiteiten voor thuis,  de Boekenkast,  eropuit,  op avontuur

Wij gaan op berenjacht

Door het Corona-virus zitten we allemaal een beetje aan huis gekluisterd. Een paar kinderen uit Australië en Engeland bedachten een leuk spel. Zij gingen iedere dag naar buiten om een wandeling te maken. Maar dat vonden zij maar saai. Toen bedachten ze iets leuks. Ze vroegen mensen in de omgeving om beren bij hun raam te zetten zodat zij die konden gaan zoeken. Bij veel huizen verschenen beren voor het raam. En werd de berenjacht een groot succes.

Inmiddels gaat dit leuke idee rond op Facebook en heel veel mensen nemen wereldwijd deel aan dit super leuke initiatief . Ook in Nederland zijn we actief op berenjacht.

bron: Facebook

In 1e instantie dacht ik.. dit kan toch niet ? De minister roept iedereen op om binnen te blijven en vooral niet in groepen op pad te gaan.

Maar anderzijds… iedere avond / eind van de middag maak ik met mijn kinderen een wandeling door de wijk (met in acht neming van de de voorschrijft : afstand houden) dus hoe leuk is het dan om dit aktiviteit te gaan doen.

Wij gaan op Berenjacht.

Waar is eigenlijk deze berenjacht op gebaseerd ? Jullie ken vast en zeker het verhaal: Wij gaan op berenjacht wel.

Vier kinderen gaan met hun vader op berenjacht. Ze beleven allerlei spannende avonturen. Sneeuwstormen, kolkende rivieren en donkere wouden. En dan komen ze een echte beer tegen……..

Het verhaal wij gaan op Berenjacht is een super leuk voorleesboek en ik denk dat bijna iedere leerkracht en ouder deze wel in zijn kast heeft staan.
Met de bewegingen die je bij het verhaal kan maken maak je het voorlezen interactief!


Er zit veel herhaling in het verhaal, na drie bladzijdes kunnen de kinderen het terugkerende stuk op den duur uit hun hoofd meevertellen!
Het verhaal eindigt spannend en na afloop zal iedereen, jong en oud, roepen: Nog een keer!!!!

Mocht je het verhaal niet kennen, neem dan even een kijkje op You tube voorlees Nanny leest daar het verhaaltje graag aan je voor (klik hier ) en wil je zelf het boek graag bestellen. Hij is te koop bij Boekenpakket, Bol.com, Bruna en Gottmer heeft zelf een leuke app (klik hier)

Ga je mee op berenjacht ?

Op facebook is een pagina te vinden met meer informatie mbt de berenjacht en om mensen op te roepen om een mooie teddybeer voor het raam te plaatsen zodat kinderen in de omgeving op berenjacht kunnen.

Wil je ook op berenjacht ? Klik hier en er verschijnt er een kaartje. Op het kaartje kun je zien of er ook ergens beren bij jou in de buurt zijn verstopt. Of klik hier voor de facebookpagina met lokaties waar een beer verstopt zit.

Mocht je geen beer hebben of je wil graag een aftekenlijstje meenemen tijdens je zoektocht dan heeft Raamtekening voor jou een mooie download voor een raamtekening en een aftekenlijst. Je vindt ze hier

Berenjacht in huis

Mocht je nou liever niet de deur uitgaan maar wel graag op berenjacht willen dan heb ik een leuk idee.

Verzamelen alle je mooie beren. Er liggen vast wel een aantal in je bed of speelgoedmand. Laat ze vervolgens verstoppen in huis en zoek ze weer op. Zo maak je je eigen berenjacht in en om je huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *