de Boekenkast,  Feest,  Peuterklas,  Winactie

verjaardagskoffer.

Regelmatig vieren we in de peuterklas een verjaardag. we zingen uit volle borst, blazen kaarsjes uit op de taart en er wordt getrakteerd.

Maar toch mis ik af en toe de echte verjaardags-sfeer op de groep. Samen met de jarige peuter maak ik altijd een feestmuts. De jarige kiest de kleuren en afbeelding en ik tover het geheel om tot een verjaardagsmuts.

Aan tafel wordt er uiteraard gezongen voor de jarige. Vorig jaar maakte ik al deze mooie taart voor mijn peuterklas. Als een peuter 3 jaar wordt laten we 3 kaarsjes branden en als een peuter 4 jaar wordt laten we uiteraard 4 kaarsjes branden.

Tijdens de lockdown heb ik zitten denken hoe ik van het feestje en echt feestje kan maken. Ik bedacht me dat ik in de beginjaren als juf een verjaardagskoffer had en besloot deze een nieuw leven in de blazen.

Ik zocht tijdens de kerstvakantie mijn koffer weer van zolder en was eigenlijk verbaasd dat hij er nog zo mooi en goed uitzag.

Toen begin te inspiratie te borrelen om de koffer te vullen. Wat deed ik erin ? Uiteraard de taart, de kaarsjes, verjaardagskaart maar ook ballonnen en een mooie stoffen slinger. Maar dat was niet alles.

Voor de 4 jarige peuter bestelde ik bij de Leesclub Borre leuke voorleesboekjes en pakte deze stuk voor stuk feestelijk in. En voor de 3 jarige peuters vul ik de mand nog met kleine cadeautjes zoals stuiterballen, bellenblazers en autootjes.

Zodra een peuter jarig is toveren we de koffer te voorschijn en gaan we er mee aan de slag. De jarige peuter verteld ons hoe oud hij is geworden en samen tellen we hoe oud hij/zij is. We tellen hetzelfde aantal ballonnen uit en hangen we dit aantal ballonnen samen op. Ook tellen we de kaarsjes op de taart en als een 4 jarige jarig is doe ik een boekje in de koffer en zijn/haar eigen portfolio is een 3 jarige jarig dan doe ik een klein cadeautje in de koffer.

Cadeautje van mij voor jou !

Omdat cadeautjes uitdelen super leuk is mag ik een aantal Borre boekjes uitdelen. Hoe leuk is dat ?? Wil jij graag een Borre boekje ontvangen ? Laat dan hier of op mijn facebookpagina of instagram-account een berichtje achter en wie weet verras ik jou met een leuk Borre-boekje.

Wist je dat …

Wist je dat je via de website de boekjes van Borre gratis kunt bestellen voor je peuteropvang ? Neem maar eens een kijkje op hun site. Je ontvangt 14 setjes Borre boekjes en betaald alleen de verzendkosten a 6,95

klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *