de Boekenkast,  Persoonlijk,  review

Tip tap tee ..

Als peuterjuf lees ik heel veel verhaaltjes voor aan mijn peuterklas. In de begin jaren van mijn juffencarrière was ik vaak nog zoekende naar boekjes die goed bij de thema’s paste en bij de leeftijd van de peuters en zo kwam ik vaak terecht bij de handzame boekjes die geschreven waren door schrijfster Betty Sluyzer.

Ieder boekje was geschreven op rijm en past perfect bij een thema en de belevingswereld van de peuter. Betty Sluyzer schreef veel mooie boekjes en er kwam weer een nieuw boekje erbij en daarbij hoorde een prijsvraag,

Ik deed samen met mijn peuterklas mee aan een prijsvraag ter ere van het schijnen van het nieuw boek nl. Tellen met Muis Jelle. En .. we wonnen de hoofdprijs! Een super mooie muis Jelle pop.

Steeds meer groeide het contact met Betty Sluyzer. In 2009 ontving ik een berichtje van haar met de vraag of ze mij symbolisch mocht gebruiken voor een nieuw peuterboek.

Wou wat een verrassing en wat was ik vereerd.

Hoe kwam het boekje tot stand ?

Uitgever Ger Guys maakte al eerder het succesvolle boekje En nu naar de basisschool (van Dolf Verroen en Dagmar Stam). Dit boekje bereidt kinderen voor op de basisschool.

Ger Guys wilde ook graag een boekje uitgeven om kinderen voor te bereiden op de kinderopvang.

Marion Wiezer, directeur van Stichting Peuterspeelzalen Binnenmaas, vroeg de uitgever om dit boekje en leverde ook wat ideeën voor de inhoud. Marion wilde een niet te duur, maar wel leuk cadeautje hebben om weg te geven aan elk kind dat bij de kinderopvang wordt ingeschreven. En natuurlijk moest het boekje een kind èn de ouder voorbereiden op een dagje in de kinderopvang.

Het verhaal.

In Tip tap tee, speel je mee? gaat Max met zijn beer voor de eerste keer naar de kinderopvang/ peuterspeelzaal/ voorschool. Mama brengt Max. De beer van Max mag ook mee maar doet een beetje gek en stout. Het is een piratenbeer met een ooglapje op. De juf van Max heet heet Miranda.

(Bron: Betty Sluyzer)

Juf Miranda

Dat is geen toevallig gekozen naam. Juf Miranda is een peuterjuf die fan van mijn boeken is.

En ze heeft een eigen website: www.jufmiranda.web-log.nl (nu is het www.jufmiranda.nl)
 Ze schrijft zulke leuke dingen over mijn boeken dat ik de juf naar haar genoemd heb.

En Miranda heeft in het echt ook rood haar.

Betty Sluyzer

Er volgde wat mailtjes over en weer en uit eindelijk was dit het resultaat !

geschreven door Betty Sluyzer en
geïllustreerd door Pauline Oud

Tip tap tee .. is helaas niet meer te koop. Maar mocht je interesse hebben, stuur mij een mailtje want ik heb er nog een paar liggen.

  • ik zag trouwens dat er bij Bol.com het boekje ook nog tweedehands verkrijgbaar is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *