de Boekenkast,  review,  Sinterklaas

Sinterklaasverhaal zonder woorden.

Jaren geleden stond ik in een boekwinkel en zag de kleuterjuf van mijn zoon met een Sinterklaasboek in haar hand. Op dat moment dacht ik: Leuk kijkboek maar op dat moment geen wauw.

Jaren later toen ik voor mijn peuterklas op zoek was naar een mooi Sinterklaasboek ging ik op zoek naar dit boek maar ik wist de titel niet en kon het niet vinden.

Sinds twee jaar weet ik welk boek het is en helaas wordt dit boek niet meer gedrukt. Er is zelfs een ware run ontstaan op dit boek. Op marktplaats en bol.com worden er prijzen geboden/gevraagd van ver over de 50 euro.

Weet je welk boek ik bedoel ?

Het boek: Sinterklaas van Charlotte Dematons

In dit boek zonder tekst neemt Sinterklaas ons mee op reis vanaf zijn huis in Spanje tot zijn aankomst in Nederland maar ook tijdens zijn verblijf en de terugreis naar Spanje en zijn thuiskomst op zijn verjaardag.

Het grote kijkboek heeft prachtige platen waarbij Sinterklaas je meeneemt in zijn huis. Je ziet overal bedjes, pietjes ed. maar ook een kijkje in de stoomboot, het pakhuis voor cadeautjes, de aankomst in de haven van Nederland, het nachtelijke avontuur als Sinterklaas en de pieten op pad zijn om de cadeautjes te bezorgen en nog meer.

Het boek Sinterklaas van Charlotte Dematons is in 2008 bekroond met de gouden penseel

De Penselen worden jaarlijks toegekend door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek op voordracht van een onafhankelijke jury. Publiciste en onderzoekster Margriet Chorus is daarvan al jaren de voorzitter.
Iedere plaat in Dematons’ boek zonder tekst is volgens de jury ‘een zoekplaat waar je niet op raakt uitgekeken’. Daardoor zouden er evenveel versies van het verhaal als lezers zijn. De jury noemt het boek verder ‘klassiek met actuele trekjes’ en ‘een grote knipoog naar de literatuur, de beeldende kunst en Nederlandse tradities’. Het boek kreeg eerder dit jaar al een prijs voor de mooiste boekomslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *