de Boekenkast,  Kerst,  review

Kerstfeest in de klas.

Ik ben een juf die dol is op prentenboeken. Inmiddels heb ik door de jaren heen al een hele verzameling boeken. Mijn dochter zei ook eens tegen mij toen ik haar een verhaaltje wou voorlezen

Mama, ik pak wel een mooi boek uit je juffenbibliotheek.

Tja, en dat is het eigenlijk ook. Het is een kast vol boeken passend bij bijna ieder thema. En heb ik geen passend boek … dan duik ik met plezier een kinderboekhandel in of een andere mooie boekhandel.

Maar een passend kerstverhaal vind ik altijd lastig te vinden. Naast het traditionele kerstverhaal zou ik graag ook een ander leuk en herkenbaar boek over kerst voorlezen. Dus heb je een tip, laat hem hieronder achter in een reactie !

Het kerstverhaal van Dick bruna staat in mijn kast en ook een aantal andere mooie boeken (zie volgende blog) maar graag zou ik een boek voorlezen die niet over de kerstman gaat of over kerstcadeautjes.

Afgelopen week mochten we een kerstboek lenen van een kleutergroep. En dit was eigenlijk precies het boek waar ik naar op zoek was. Het heet : Kerstfeest in de klas.

Kerstfeest in de klas
door : Nannie Kuipers & Alice Hoogstad

In het boek worden kinderen aan de hand van de juf stap voor stap meegenomen in de voorbereidingen naar het kerstfeest op school en uiteindelijk sluiten ze samen af met het kerstdiner op school in het donker.

Kerstdiner in de klas.

Super herkenbaar en super leuk om voor te lezen. Dit is 1 van mijn favorieten denk ik. Helaas is dit boek niet meer overal te koop maar op Marktplaats zijn ze nog wel te vinden dus sla net als ik je slag.

Enne… boekentips zijn welkom !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *