de Boekenkast,  Pasen,  review

Boer Boris en de eieren..

Boer Boris !! Kom eens kijken !! Kom eens kijken bij de Kippen !! De kippen zijn ziek. Wat moeten we doen ?

In dit 7e deel van de Boer Boris reeks geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman heeft boer Boris het druk met alle kippen en de eieren. Zijn ze ziek ? Ze leggen opeens wel hele vreemde eieren. Ach nee zegt Boer Boris… Ze hebben juist goed hun best gedaan. Het is bijna Pasen !

het boek

Boer Boris en de eieren  is een leuk prentenboek dat op rijm geschreven is, maar als lezer kun je ook op zoek gaan naar paaseieren! Waar in het boek je de eieren moet zoeken, staat gewoon in het verhaal  aangegeven. Dit maakt het een heerlijk interactief  boek om lekker van te genieten.
En na al die gekleurde eieren willen de kinderen vast niets liever dan zelf aan de slag te gaan met eieren. Dankzij het stickervel in dit boek, kunnen kinderen direct beginnen met het maken van de mooiste paaseieren! (althans in ons boek zat een stickervel)

(Het boek is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en circa 5-6 jaar. )

het verhaal

In Boer Boris en de eieren hebben de kippetjes van Boris eieren gelegd. Maar geen gewone witte en bruine, nee, rode, blauwe en groene. Sommige hebben zelfs strepen en stippen. Broer Berend en zusje Sam maken zich zorgen. Zouden de kippen ziek zijn ? Gelukkig weet Boris hoe het komt. De kippen hebben goed hun best gedaan. Het is bijna Pasen ! Boer Boris wil ze graag gaan verstoppen en het liefst in het hele land. De grote wagen wordt volgeladen met wel duizend eieren. Ook de kippen gaan mee. Maar dan …..

Waar te koop

Ben je ook nieuwsgierig naar de afloop van het verhaal ? Het hardcoverboek is oa te koop bij :

Wist je dat ?

Ted van Lieshout en Philip Hopman diverse prijzen hebben gewonnen met hun Boer Boris boeken ? Zo werd ‘Boer Boris in de sneeuw’ bekroond met een Vlag & Wimpel en werd ‘Boer Boris gaat naar zee’ gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2015!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *