activiteiten voor thuis,  Knutselen

Beestachtige ketting

Voor de blog The Mommy daires schreef ik deze knutselblog maar ik deel hem hier ook graag met jullie omdat hij gewoon beestachtig leuk is.

Creabea met strijkkralen

Tijdens de Corona- quarantaine is opeens onze creativiteit op gebloeid.  Althans onze creativiteit op het gebied van strijkkralen. Tijdens Koningsdag maakte we al mooie armbanden en omdat dit zo’n succes was maakte we afgelopen week met en aantal buurtkinderen beestachtig leuke kettingen.

Wat heb je hiervoor nodig :

  • Strijkkralen in allerlei kleuren. Deze zijn te koop bij bol.com, Ikea, Hema en speelgoedwinkels
  • bakjes om kralen in te sorteren
  • schaar
  • mini schroefoogjes. Deze zijn te koop bij de bouwmarkt
  • plastic dieren (klein of groot wat je zelf leuk vindt) te koop bij Action, Hema, Lobbes, speelgoedwinkel, ed
  •  waxdraad/koord
Aan de slag

We begonnen eerst met het sorteren van alle kralen. We kozen voor de kleuren groen, oranje, geel bruin, echte jungle kleuren.  Nadat we alle kleuren hadden verzameld begon het volgende klusje. We pakte een bakplaat uit de oven en legde daarop een vel bakpapier. Vervolgens zette we alle kralen 1 voor 1 op het papier. Let erop dat de kralen niet te dicht bij elkaar staan en dat ze rechtop staan.

Toen de kralen op de bakplaat waren uitgestald deden we de bakplaat circa 1 a 2 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Tip !! Blijf in de buurt zodat je in de gaten kunt houden wanneer ze weer uit de oven moeten.

Als alle kralen gesmolten zijn haal je voorzichtig de plaat uit de oven en laat je de kralen even afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.

Zodra de kralen zijn afgekoeld kan je beginnen met rijgen. Gebruik hiervoor een stukje waxdraad, elastisch draad of een mooi (kindveilig) koord. Doordat de kralen stand smelten worden de gaten in de kralen groter dus een beetje makkelijker om te rijgen.

Rijg eerst ongeveer de helft van de kralen aan het koord en vervolgens het dier en daarna weer de rest van de kralen.  Hou er rekening mee dat de hanger in het midden van de kralen-lijn hangt. Uiteraard kan je de hanger ook als laatste aan het draad bevestigen.

En meisje vinden het vast en zeker leuk om nog een speciaal detail aan de ketting te bevestigen zoals bijv een veer,bedel, belletje, pompom of een tasselkwast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *